Aktuality

Sledujte aktuality Ústavu práva a právní vědy. Informujeme o novinkách, proběhlých i připravovaných akcích, studijních programech, seminářích a cenových akcích. Píšeme o všem zajímavém, co vám může pomoci v rozhodování o studiu manažerských programů.

Vážení čtenáři naše blogu, dovolte, abych se vás dnes obrátil v souvislosti s velice smutnou zprávou, která postihla celý náš právnický stav, neboť nás v pátek opustila soudkyně Nejvyššího soudu USA Ruth Bader Ginsburgová, jedna z nejvýraznějších osobností světového práva přelomu tisíciletí. Já se totiž už skoro 20 let živím tím, že skládám slova – vedle sebe, nad sebe, přes sebe a pak je „připlesknu“ na papír, aby mi neuletěla, tak snad ani nic jiného pořádně neumím.

Přečíst celý článek

Ať již svou dovolenou trávíme aktivně, sportem, turistikou nebo svými koníčky, nebo relaxačně, například pobytem u vody, měla by být časem, ve kterém se odpoutáme od své práce. V opačném případě nám totiž hrozí, že naše pracovní schopnosti budou postupně klesat. Vzroste naopak pravděpodobnost, že v práci budeme trpět stresem nebo nás dokonce dříve či později potká vyhoření.

Přečíst celý článek

Ústav práva a právní vědy zahájil 1. června přijímání nových přihlášek ke studiu MBA, LL.M. a dalších programů do nového cyklu studia, který začíná již 15. října 2020, kdy se také uskuteční první zápis ke studiu. Proč zvolit studium profesních programů právě u nás? Tady máte 10 důvodů, které by Vám měly pomoci se rozhodnout.

Přečíst celý článek

V červencovém prvním příspěvku do série blogů o volbách prezidenta USA si trochu odpočineme od volebních a předvolebních bojů a podíváme se na to, co se stane, nebo může stát po volbách – tedy na nástupnictví do funkce prezidenta, resp., kdo vykonává pravomoci toho úřadu.

Přečíst celý článek

V souvislosti s koronavirovou situací se v praxi firem objevuje snaha po snížení mzdy. Ve většině případů není postup zaměstnavatelů v souladu s pracovněprávními předpisy. Rozhodující je, zda mzda byla sjednána ve smlouvě nebo v jiné dohodě se zaměstnancem, nebo byla stanovena jednostranně zaměstnavatelem např. ve vnitřním předpisu nebo byla určena mzdovým výměrem.

Přečíst celý článek

Odebírejte novinky emailem

Získávejte pravidelně obsah našeho blogu do své emailové schránky.

Ceny studijních programů uvedené na webu jsou bez DPH.