Aktuality

Sledujte aktuality Ústavu práva a právní vědy. Informujeme o novinkách, proběhlých i připravovaných akcích, studijních programech, seminářích a cenových akcích. Píšeme o všem zajímavém, co vám může pomoci v rozhodování o studiu manažerských programů.

MISTR/MISTŘI. To slovo v sobě má emocionální náboj. V sobotu vyhrál FC Barcelona fotbalovou Ligu MISTRŮ. Tentýž den naše tenistka Lucie Šafářová prohrála po velkém boji utkání o titul v Paříži ve finále mezinárodního MISTROVSTVÍ Francie v tenise. Možná letos MISTR Karel Gott opět získá Zlatého slavíka. Za necelý měsíc si připomeneme 600. výročí upálení MISTRA Jana Husa. A spousta mužů a žen v České republice splní podmínky a stane se absolventy studia MBA. Z každého se stane MISTR podnikatelské a obchodní správy – MASTER of Business Administration.

Přečíst celý článek

Pro pana Kulihracha, mezi sousedy známého pod přezdívkou Očko, bylo jaro nejkrásnějším obdobím. Již v podzimních a zimních měsících se nemohl dočkat toho, až z okolních lesů zmizí sníh, rozmrzne potok v údolí a stromy se začnou zelenat. O jarní scenérii dovedl také krásně vyprávět, takže o zimních večerech nebývalo u Kulihracha alias Očko smutno. Obzvláště, když dokázal do vínku přátelského rozhovoru přidat hrůzostrašnou historku.

Přečíst celý článek

Charismatický a přes svůj věk velice zkušený jeden z kmenových lektorů Ústavu práva a právní vědy, o.p.s. a European Business School SE, Tomáš Barčík, má v těchto dnech další důvod k oslavám. Když jsme si v pražském hotelu Hilton na chvíli sedli, abychom probrali začátek dalšího jarního běhu vzdělávacích programů MBA, nemohl jsem otázku vydání nové Tomášovy knihy Úspěch neměřitelný penězi, která vyšla před nedávnem, pochopitelně pominout.

Přečíst celý článek

Už §-e 1 odseku 1 vodného zákona č. 364/2004 Zb. z. sú vytvárané podmienky na všestrannú ochranu vôd, zachovanie a zlepšenie stavu vôd. Rad ďalších zásad tohto zákona sa vzťahuje na problém zabezpečenia kvality povrchových a podzemných vôd. V § 5 citovaného zákona sú vymenované optimistické tzv. environmentálne ciele. Týmito environmentálnymi cieľmi pre útvary podzemnej vody je vykonanie opatrení na zabránenie a obmedzenie vstupu znečisťujúcich látok do podzemnej vody a zabránenie zhoršenia stavu útvarov podzemných vôd. Zároveň obdobné zásady sa vzťahujú a sú ešte dôraznejšie pre ochranné pásma vodných zdrojov.

Přečíst celý článek

Celkem prozaicky začala láska technika Pavla a slečny Libuše. Oba patřili do jednoho pracovního  kolektivu, jehož byl Pavel vedoucím a půvabná dvacetiletá Libuše v něm pracovala jako účetní. Zaměstnanecké zájmy jejich vztahy tak utužily, že Pavel se nespokojil jenom s pracovními příkazy pracovně podřízené účetní, ale přidával do vínku i lákavé nabídky : Libuši navrhoval výlety s vlastní Octavií a společné návštěvy kulturních podniků.

Přečíst celý článek

Odebírejte novinky emailem

Získávejte pravidelně obsah našeho blogu do své emailové schránky.

Ceny studijních programů uvedené na webu jsou bez DPH.