Aktuality

Sledujte aktuality Ústavu práva a právní vědy. Informujeme o novinkách, proběhlých i připravovaných akcích, studijních programech, seminářích a cenových akcích. Píšeme o všem zajímavém, co vám může pomoci v rozhodování o studiu manažerských programů.

Investujte! Investujte do cenných papírů, do zlata, do nemovitostí, do umění,….! Investujte „s námi!“ Dnes a denně na nás všechny útočí nabídky investování do všeho možného. Ale co takhle investovat do sebe? Do vlastního rozvoje, do osobního růstu? Leckoho napadne, že do sebe přece investuje – nové oblečení, pedikúra, masáže, vitamíny, … Ale to jsou vše činnosti, které nesouvisí s investováním do růstu profesních nebo kvalifikačních kompetencí. A navíc to není otázka peněz.

Přečíst celý článek

Titulek nelže: je to překvapující a pozoruhodné zároveň. Smlouvy nebo dohody, které mají vyplynout ze vzájemného právního jednání stran (účastníků smlouvy), mohou  být vyhotoveny na formuláři nebo tiskopisu, kde jsou předepsány různé rubriky. Nový občanský zákoník s takovým smluvním jednáním počítá. Upravuje tzv. smlouvy adhezní.

Přečíst celý článek

I když se titulek zdá „tajuplný“, vyjadřuje současnou praktickou situaci: manželé, případně rodiče nebo rodič s malým dítětem mají zájem večer navštívit divadelní nebo filmové představení či jinou kulturní akci, ale nemají nikoho, kdo by jim po tuto dobu pohlídal dítě. Právě v těchto případech přichází v úvahu realizace uvedeného titulku.

Přečíst celý článek

(Ze soudní síně)

„Zahajuji hlavní líčení proti obžalovanému Ivo Klarusovi,“ ozvalo se v soudní síni a před senátem se objevil pětadvacetiletý mladík. Chtěl předložit občanský průkaz, ale na pokyn předsedy senátu jej zase vzal zpět. „Vždyť se přece už dobře známe, tak půjdeme rovnou k věci,“ oznámil soudce. Otevřel spis na stránku obžaloby, podle níž měl Klarus na svědomí vloupání do několika chat.

Přečíst celý článek

Zdravím srdečně všechny naše čtenáře, studety, absolventy, i další příznivce. Dnes si povíme něco o vzdělávání. Podle klasických definic je vzdělání souhrn znalostí, které získáváme pomocí procesu vzdělávání, výuky a studia, a specifických vědomostí. Původ slova vzdělání („edukace“) odkrývá i její funkce: latinské slovo educare pochází z kořenů znamenajících „vedení ven“ nebo „vedení vpřed“.

Přečíst celý článek

Odebírejte novinky emailem

Získávejte pravidelně obsah našeho blogu do své emailové schránky.

Ceny studijních programů uvedené na webu jsou bez DPH.