Blog

Přečtěte si zajímavé příspěvky našich lektorů a spolupracovníků, kteří se pravidelně věnují vzdělávacím a publikačním aktivitám v různých oblastech. Jejich názory, analýzy a doporučení najdete na našem blogu.

Asi nikdo se doposud nesetkal v řízení firmy s výzvou, která nás potkala nejprve na jaře a aktuálně ji zažíváme i nyní. Pandemie SARS-CoV-2 otevřela témata, na která byla málokterá firma připravena. Společnosti, které se zabývají rizikovými provozy, mají zpracované krizové plány, ale neznám žádnou firmu, která by byla na úrovni zpracované strategie připravena na krizové řízení v období pandemie.

Přečíst celý článek

V roce 1835 ve svém díle Demokracie v Americe Alexis de Tocqueville příhodně poznamenal, že ve Spojených státech se dříve či později každá poltická otázka či problém přemění v otázku a spor soudní, což byla pravda tehdy a je i nyní. Na vrcholku pyramidy soudní moci v USA stojí Nejvyšší soud, což jej nezřídka dostává do situací, kdy je nucen se vypořádat s otázkami, které jsou v zásadě spíše poltického směru, než právního.

Přečíst celý článek

Když v dubnu roku 1945 odešel na věčnost jediný Američan, který kdy v úřadu prezidenta USA strávil více než 8 let – Franklin D. Roosevelt (dále i „FDR“) ocitnul se národ bez svého největšího vůdce a možná i jednoho z nejoceňovanějších prezidentů ve své dlouhé historii. I proto se celá země jedním okem dívala na smuteční průvody a pohřeb prezidenta, aby druhým okem o to pečlivěji zkoumala prezidenta druhého – nového a možná i nechtěného – Harry S. Trumana, který se do úřadu dostal nástupnictvím z pozice viceprezidenta.

Přečíst celý článek

Odebírejte novinky emailem

Získávejte pravidelně obsah našeho blogu do své emailové schránky.

Ceny studijních programů uvedené na webu jsou bez DPH.