Blog

Přečtěte si zajímavé příspěvky našich lektorů a spolupracovníků, kteří se pravidelně věnují vzdělávacím a publikačním aktivitám v různých oblastech. Jejich názory, analýzy a doporučení najdete na našem blogu.

Když v dubnu roku 1945 odešel na věčnost jediný Američan, který kdy v úřadu prezidenta USA strávil více než 8 let – Franklin D. Roosevelt (dále i „FDR“) ocitnul se národ bez svého největšího vůdce a možná i jednoho z nejoceňovanějších prezidentů ve své dlouhé historii. I proto se celá země jedním okem dívala na smuteční průvody a pohřeb prezidenta, aby druhým okem o to pečlivěji zkoumala prezidenta druhého – nového a možná i nechtěného – Harry S. Trumana, který se do úřadu dostal nástupnictvím z pozice viceprezidenta.

Přečíst celý článek

Vážení čtenáři naše blogu, dovolte, abych se vás dnes obrátil v souvislosti s velice smutnou zprávou, která postihla celý náš právnický stav, neboť nás v pátek opustila soudkyně Nejvyššího soudu USA Ruth Bader Ginsburgová, jedna z nejvýraznějších osobností světového práva přelomu tisíciletí. Já se totiž už skoro 20 let živím tím, že skládám slova – vedle sebe, nad sebe, přes sebe a pak je „připlesknu“ na papír, aby mi neuletěla, tak snad ani nic jiného pořádně neumím.

Přečíst celý článek

Odebírejte novinky emailem

Získávejte pravidelně obsah našeho blogu do své emailové schránky.

Ceny studijních programů uvedené na webu jsou bez DPH.