Blog

Přečtěte si zajímavé příspěvky našich lektorů a spolupracovníků, kteří se pravidelně věnují vzdělávacím a publikačním aktivitám v různých oblastech. Jejich názory, analýzy a doporučení najdete na našem blogu.

Celosvětově oblíbenou spisovatelkou je Agatha Christie (1890 – 1976), označovaná jako „královna detektivek“. Generace čtenářů obdivují její tvorbu, která je čtivá, ale přitom lehká, plynulá, která je prodchnuta zápletkami a jejich překvapivým rozuzlením. Tvorba z pera Christie je výsledkem výborného myšlení, jímž byla autorka obdařena, výsledkem kombinace čtivosti s promyšlenými zápletkami a systematickými postupy v odhalování zločinů. Celé generace čtenářů se dočítají o šetřeních slavného detektiva Hercule Poirota, slečny Jane Marplové, nebo třeba Tommyho a Pentličky a jiných.

Přečíst celý článek

Můj příspěvek pojednává o vybraných národních kulturních památkách, které pro větší přehlednost člením do jednotlivých krajů. Nutno dodat, že výběr památek je nahodilý a nevěnuje se všem, které jsou významné, popř. méně významné, dominantní či méně dominantní, neboť cílem příspěvku není podat jejich vyčerpávající výčet. Cílem je naopak stručně pojednat o národních kulturních památkách naší země, které si autorka vybrala. Znalci historie a příznivci památek, budou-li chtít, mě jistě doplní a možná dají nějaký užitečný tip na výlet po naší krásné "památkové" zemi.

Přečíst celý článek

Odebírejte novinky emailem

Získávejte pravidelně obsah našeho blogu do své emailové schránky.

Ceny studijních programů uvedené na webu jsou bez DPH.