Blog

Přečtěte si zajímavé příspěvky našich lektorů a spolupracovníků, kteří se pravidelně věnují vzdělávacím a publikačním aktivitám v různých oblastech. Jejich názory, analýzy a doporučení najdete na našem blogu.

Autor se v příspěvku zabývá nejprve výkladem ust. § 45 ZOK a jeho vazbou na ust. § 245 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník (dále jen „ObčZ“), a právně dovozuje, že zákon činí rozdíly mezi zdánlivými rozhodnutími orgánů obchodní korporace (a to u kapitálových společností nejen valné hromady jakožto nejvyššího orgánu, ale i orgánů statutárních a kontrolních), kterými jsou rozhodnutí učiněná mimo působnost těchto orgánů, a mezi rozhodnutími statutárních a kontrolních orgánů, která byla učiněna v působnosti nejvyššího orgánu obchodní korporace.

Přečíst celý článek

V dnešním globalizovaném světě má pracovní trh jen minimální hranice a působení pracovníků všech oborů a pracovních pozic v zahraničí je zcela běžnou záležitostí a navíc praxí, která je výhodná jak pro zaměstnance, tak pro zaměstnavatele. Obě strany totiž mohou těžit z kulturních odlišností, které se v rámci pracovních týmů často vhodně doplňují a vytvářejí ideální tvůrčí prostředí. Výjimkou nejsou ani vyloženě mezinárodní pracovní týmy složené z lidí mnoha národností. Současně platí, že význam studijních programů MBA pro profesní rozvoj a v důsledku i kariérní postup vedoucích pracovníků, manažerů či dalších obchodních specialistů, je uznávaný v celé řadě zemí světa a všude je považován za doklad manažerských schopností jeho nositele. Jak konkrétně se ale na MBA titul získaný v České republice nahlíží a jsou v různých zemích v přístupu k českému MBA rozdíly?

Přečíst celý článek

Studijní programy MBA (Master of Business Administration) si coby součást sytému celoživotního vzdělávání kladou za cíl připravit studenty na výkon vedoucích a manažerských pozic nebo prohloubit jejich znalosti a dovednosti v oblasti řízení. Výhod absolvování MBA studia je celá řada, patří mezi ně získání detailnějších znalostí v oblasti managementu, důležitých zkušeností a v neposlední řadě také kontaktů. Absolvování MBA programu významně zvyšuje šance na rychlejší profesní a kariérní růst i vyšší zájem zaměstnavatelů či platové ohodnocení. Nabídka institucí, které MBA studium nabízejí je však široká a počet oborů, ve kterých lze MBA titul získat taktéž. Ne vždy je tak jednoduché zvolit si ten správný a nejvíce vhodný. Jak při výběru oboru MBA studia postupovat a na co je dobré se připravit?

Přečíst celý článek

Odebírejte novinky emailem

Získávejte pravidelně obsah našeho blogu do své emailové schránky.

Ceny studijních programů uvedené na webu jsou bez DPH.