Blog

Přečtěte si zajímavé příspěvky našich lektorů a spolupracovníků, kteří se pravidelně věnují vzdělávacím a publikačním aktivitám v různých oblastech. Jejich názory, analýzy a doporučení najdete na našem blogu.

Studijní programy MBA (Master of Business Administration) si coby součást sytému celoživotního vzdělávání kladou za cíl připravit studenty na výkon vedoucích a manažerských pozic nebo prohloubit jejich znalosti a dovednosti v oblasti řízení. Výhod absolvování MBA studia je celá řada, patří mezi ně získání detailnějších znalostí v oblasti managementu, důležitých zkušeností a v neposlední řadě také kontaktů. Absolvování MBA programu významně zvyšuje šance na rychlejší profesní a kariérní růst i vyšší zájem zaměstnavatelů či platové ohodnocení. Nabídka institucí, které MBA studium nabízejí je však široká a počet oborů, ve kterých lze MBA titul získat taktéž. Ne vždy je tak jednoduché zvolit si ten správný a nejvíce vhodný. Jak při výběru oboru MBA studia postupovat a na co je dobré se připravit?

Přečíst celý článek

Studijní programy MBA jsou široce vyhledávanou možností, díky které si mnozí příslušníci středního i vyššího managementu obchodních společností z nejrůznějších oborů stejně jako vedoucích pracovníků institucí státní správy, podnikatelů i jiných obchodníků mohou osvojit a zdokonalit manažerské postupy a dovednosti potřebné pro efektivní práci na pozici, kterou vykonávají nebo kterou se vykonávat chystají. Výsledkem je vyšší cena daného absolventa na pracovním trhu a zvýšený zájem potenciálních zaměstnavatelů. Jaké jsou ale možnosti absolventů MBA programů konkrétně?

Přečíst celý článek

Vážení přátelé, milí zájemci o studium,

letos Ústav práva a právní vědy oslavil 15 let tradice a spolu s tím i 8 let od otevření velmi úspěšného programu mezi právníky i neprávníky LL.M. Korporátní právo. Tento program má takto dlouhou a s nadsázkou řečeno nepřekonatelnou tradici právě díky atraktivitě předmětů, které u nás vyučují přední odborníci, jmenovitě pražský přední advokát JUDr. Petr Toman, akademik a soudce JUDr. Stanislav Sviták, exekutor JUDr. Erik Smola a také advokátka a rozhodkyně JUDr. PhDr. Zdeňka Beranová.

Přečíst celý článek

Odebírejte novinky emailem

Získávejte pravidelně obsah našeho blogu do své emailové schránky.

Ceny studijních programů uvedené na webu jsou bez DPH.