Blog

Přečtěte si zajímavé příspěvky našich lektorů a spolupracovníků, kteří se pravidelně věnují vzdělávacím a publikačním aktivitám v různých oblastech. Jejich názory, analýzy a doporučení najdete na našem blogu.

Můj poslední příspěvek do blogu Ústavu byl možná trochu zmatečně nazván Ježíšova rodina před soudem, přičemž tam vlastně o Ježíšově rodině moc psáno nebylo a o soudu snad ještě méně. Myslím, že ani tentokrát tomu nebude jinak – ale alespoň se dostaneme k té kýžené Ježíšově rodině a k jednomu soudnímu sporu o podvrh, který se jí týkal.

Přečíst celý článek

Každý rok se snažím na blog Ústavu před vánoci napsat trochu odlehčenější příspěvek, který v sobě snoubí ducha vánoc či přelomu roku s právnickým životem a už několikátý rok po sobě chci napsat příspěvek týkající se samotného středobodu tohoto svátečního času – Ježíše.

Možná by se vám chtělo říci, že Ježíš nebyl právník a asi vůči nám žádnou zvláštní nákloností nepřekypoval, čemuž třeba i odpovídá text bible, ovšem je třeba brát v potaz, že znalec zákona, kterého text bible několikrát zmiňuje, byl vnímán napůl spíše jako znalec Starého i Nového zákona, než jako právník v našem či starořímském smyslu slova.

Přečíst celý článek

Odebírejte novinky emailem

Získávejte pravidelně obsah našeho blogu do své emailové schránky.

Ceny studijních programů uvedené na webu jsou bez DPH.