Blog

Přečtěte si zajímavé příspěvky našich lektorů a spolupracovníků, kteří se pravidelně věnují vzdělávacím a publikačním aktivitám v různých oblastech. Jejich názory, analýzy a doporučení najdete na našem blogu.

Když jsem si počátkem března na Ústavu práva a právní vědy (ÚPPV) rozdělovaly náměty na další příspěvky do blogu, dostalo se mi kolegiálního pošťouchnutí, sepsat „něco málo“ k procesu tzv. impeachmentu, který je zakotven v Ústavě USA (dále jen „Ústava“). Tímto postupem lze vlastně odvolat z funkce nejvyšší představitele státu. V USA nejsou jeho vynálezci, ale skrze úpravu v ústavě vydláždili cestu pro další země, včetně České republiky, které tento institut ve svých právních řádech mají zakotven.

Přečíst celý článek

Co to vlastně MBA je?

MBA, neboli  Master of Business Administration, je zahraniční vysokoškolský studijní program, původem z anglosaských zemí (Velká Británie a USA), který není dle zákona o vysokých školách zahrnutý do systému vysokoškolského studia v České republice, a je u nás pouze součástí tzv. celoživotního vzdělávání. Je chápán jako profesní vzdělání, které může nastartovat slibnou kariéru. Profesní vzdělávací programy MBA se zaměřují na rozvoj manažerských dovedností a praktických zkušeností.

Přečíst celý článek

Odebírejte novinky emailem

Získávejte pravidelně obsah našeho blogu do své emailové schránky.

Ceny studijních programů uvedené na webu jsou bez DPH.