Blog

Přečtěte si zajímavé příspěvky našich lektorů a spolupracovníků, kteří se pravidelně věnují vzdělávacím a publikačním aktivitám v různých oblastech. Jejich názory, analýzy a doporučení najdete na našem blogu.

Co to vlastně MBA je?

MBA, neboli  Master of Business Administration, je zahraniční vysokoškolský studijní program, původem z anglosaských zemí (Velká Británie a USA), který není dle zákona o vysokých školách zahrnutý do systému vysokoškolského studia v České republice, a je u nás pouze součástí tzv. celoživotního vzdělávání. Je chápán jako profesní vzdělání, které může nastartovat slibnou kariéru. Profesní vzdělávací programy MBA se zaměřují na rozvoj manažerských dovedností a praktických zkušeností.

Přečíst celý článek

Existují vhodné vzorce chování a pak ty méně vhodné. Existují dobré a špatné. Existují vzorce chování, které je možné označit za úspěšné i méně úspěšné. V obecné rovině ale téměř nikdy nelze říci, že existuje univerzálně správný vzorec chování. Jestliže všechna ostatní hodnocení lze zobjektivizovat, tak správnost chování a vlastní prezentace, přístupu k práci nebo kolegům je čistě individuální záležitost.

Přečíst celý článek

Musím se hned zkraje tohoto blogu všem čtenářům omluvit – použil jsem na jejich nalákání jednoho z nejpodlejších autorských triků: zavádějícího názvu. Název příspěvku možná vyvolává pocit, že se text bude zabývat úvahou nad tím, kdo by mohl v příští prezidentské volbě v USA vyzvat ve volebním klání současného prezidenta, ale chyba lávky. Tento blog se bude totiž zabývat tím, jaká je tzv. posloupnost nástupnictví (United States presidential line of succession) do funkce prezidenta USA.

Přečíst celý článek

Odebírejte novinky emailem

Získávejte pravidelně obsah našeho blogu do své emailové schránky.

Ceny studijních programů uvedené na webu jsou bez DPH.