Blog

Přečtěte si zajímavé příspěvky našich lektorů a spolupracovníků, kteří se pravidelně věnují vzdělávacím a publikačním aktivitám v různých oblastech. Jejich názory, analýzy a doporučení najdete na našem blogu.

Již několik let po sobě se před Vánocemi dozvídáme prognózy všemožných odborníků a analytiků o tom, kolik procent nebo o kolik miliard letos zaručeně stoupnou předvánoční prodeje po internetu. Jak budou v důsledku růstu e-shopů, nakupování po internetu, elektronizace společnosti a konkurenčního boje krachovat obchodní centra nebo alespoň zavírat kamenné pobočky obchodních společností a celkově se vyprazdňovat nákupní centra. Povánoční statistiky sice těmto analytikům vesměs dávají za pravdu, alespoň optikou čísel, ale přesto mi to po průjezdu okolo parkovišť tří nabitých obchodních center během první adventní neděle (dovnitř jsem neměl odvahu jít a potřebu už vůbec ne) něco nesedí. Asi žiji v jiné zemi. Mě totiž nepřijde, že se vyprazdňují, už vůbec nic nenapovídá jejich údajnému krachu a vánoční výzdoba, kterou jsem v jednom z center viděl už počátkem listopadu, tomu také nenasvědčuje. Dobře, dejme tomu. Z obchodního pohledu je taková výzdoba pochopitelná, z pohledu marketingu ještě pochopitelnější, ale z pohledu času? Nechápu….

Přečíst celý článek

Praha, 27. 10. 2015

Dámy a pánové, milí přátelé,

jménem Ústavu práva a právní vědy, o.p.s. Vás srdečně zveme na aktuální konference konané v rámci Pražského právnického podzimu. Připomínám, že Pražský právnický podzim (PPP) je každoroční tradiční akce nejvýznamnějších právníků z České republiky, která v sobě zahrnuje sled několika konferencí, kulatých stolů a teoretických i prakticky zaměřených disputací.

Přečíst celý článek

Praha, 21. 10. 2015

Ve středu dne 14. 10. 2015 jsme pro naše nové studenty uspořádali Zápis ke studiu (imatrikulaci) do podzimního cyklu 2015/2016. Na úvod studenty srdečně přivítal ředitel Ústavu práva a právní vědy, o.p.s., JUDr. Luděk Lisse, Ph.D., LL.M., poté lektor Bc. Jan Brodský, DiS., který studentům vysvětlil formální náležitosti seminárních prací, a na závěr se studenti těšili ze zajímavě podané přednášky Ing. Pavla Mariniče, Ph.D., MBA, na téma „Jak psát seminární práce?“. Zde si Vás dovolujeme pozvat na krátký fotoreport, viz ZDE.

Přečíst celý článek

Odebírejte novinky emailem

Získávejte pravidelně obsah našeho blogu do své emailové schránky.

Ceny studijních programů uvedené na webu jsou bez DPH.