Blog

Přečtěte si zajímavé příspěvky našich lektorů a spolupracovníků, kteří se pravidelně věnují vzdělávacím a publikačním aktivitám v různých oblastech. Jejich názory, analýzy a doporučení najdete na našem blogu.

Cílem manažerských programů MBA jsou lepší vyhlídky na startu kariéry, zvýšení šance na postup ve firmě či dostání se do užšího vedení společnosti. Jak takové studium probíhá? Opravdu dokáže titul MBA zrychlit karierní postup? Nejen na to jsme se zeptali JUDr. Luďka Lisseho, Ph.D. LL.M. MPA, ředitele Ústavu práva a právní vědy, který patří mezi nejrespektovanější MBA školy v České republice.

Přečíst celý článek

Po  podpise medzinárodnej zmluvy bolo rozhodnuté začať budovať sústavu vodných diel Gabčíkovo – Nagymaros.  Podľa tejto zmluvy  Československo malo vybudovať stupeň  Gabčíkovo a Maďarsko zasa stupeň  Nagymaros, s tým že výroba elektrickej energie sa bude deliť na polovicu.  Žiaľ Maďarska strana  túto zmluvu jednostranne vypovedala  ale napriek tomu Československo sa rozhodlo už začaté dielo dokončiť, čo znamenalo menšie zlo, ako keby sa bolo nechalo nedokončené.

Přečíst celý článek

Odebírejte novinky emailem

Získávejte pravidelně obsah našeho blogu do své emailové schránky.

Ceny studijních programů uvedené na webu jsou bez DPH.