Blog

Přečtěte si zajímavé příspěvky našich lektorů a spolupracovníků, kteří se pravidelně věnují vzdělávacím a publikačním aktivitám v různých oblastech. Jejich názory, analýzy a doporučení najdete na našem blogu.

Skotsko je v mnoha ohledech úžasnou zemí – je to země, kde se daří zajímavým nápadům, je to země plná starých tradic, ale i velkého pokroku. Je to země úžasných podnikatelských nápadů, země, která světu přinesla třeba hranaté lahve na whisky, nafukovací pneumatiky, golf, ale i Lumíky ( pro ty mladší navrhuji dosadit si Grand theft auto).

Přečíst celý článek

Ve své praxi se často setkávám s dotazy na to, jak se správně píší některé tituly, zda za jménem, před jménem, s tečkou, bez tečky apod. V tomto krátkém blogu si vysvětlíme, jak to tedy s psaním titulů vlastně je :-) . Psaní titulů upravuje v českém právním prostředí zákon č. 111/1998 Sb., o vysokých školách, ve znění pozdějších předpisů. K uvedenému upřesňuji, že správný název příspěvku by měla nejspíše znít: „Psaní titulů před jménem a za příjmením“, ale protože se jedná o blogový článek a nikoliv o odborný text, dovolím si ponechat pro tento příspěvek název shora uvedený.

Přečíst celý článek

Centrální banka oznámila, že si za svými devizovými intervencemi stojí a současný kurz koruny vůči euru udrží alespoň do roku 2016. Čeští turisté se tak mohou těšit na dva další roky dražších dovolených. Prezident podezírá ČNB z toho, že se snaží oddálit přijetí eura, a tak si co nejdéle udržet své kompetence a pozice. Skutečnost je však možná ještě horší. Banka se totiž ve své politice zřejmě opírá o dvě vzájemně související iluze.

Přečíst celý článek

Odebírejte novinky emailem

Získávejte pravidelně obsah našeho blogu do své emailové schránky.

Ceny studijních programů uvedené na webu jsou bez DPH.