Blog

Přečtěte si zajímavé příspěvky našich lektorů a spolupracovníků, kteří se pravidelně věnují vzdělávacím a publikačním aktivitám v různých oblastech. Jejich názory, analýzy a doporučení najdete na našem blogu.

Facebook byl, je a bude sociální médium. A když nebude, bude mu velmi brzo odzvoněno. Přes veškerou komercionalizaci stojí a padá s tím, jak jej akceptují jeho klíčoví uživatelé, tedy běžní konzumenti a tvůrci obsahu. Ano, nejsou to firmy, které platí nemalé prostředky za postování placených příspěvků ve snaze zaujmout co největší část své cílové skupiny a domoci se minimálně kliknutí na tlačítko Líbí se mi. Jsme to my – vy i já v roli nekomerčního uživatele sítě, jejíž hlavní funkcí je utváření komunit a vazeb prostřednictvím uveřejňování a sdílení různorodého obsahu.

Přečíst celý článek

Zápasy základních skupin na jubilejním fotbalovém mundialu v Brazílii jsou v plném proudu. Jsem celkem rád, že většina mužstev se snaží hrát útočný fotbal a na hřiště přicházejí s chutí zahrát si fotbal a s obrovskou vůlí po vítězství. Jde o mužstva tvořivá, z jejichž hráčů prýští radost ze hry, bojovnost a tvořivost a především mužstva, která tímto vším na sebe berou přiměřenou míru rizika z takové hry nutně vyplývající. Tyto zápasy jsou pak hojně dochucovány tím nejdůležitějším fotbalovým kořením – góly … a baví se jak diváci, tak hráči. Mužstvo, které vyznává takovýto herní styl, pak samo sebou góly dostává, ale především hodně gólů dává … ostatně o tom (nejen) fotbal je, resp. být má.

Přečíst celý článek

Nechci předbíhat, ale i nevydařená dovolená nás může překvapit. Oproti předchozím létům máme všichni, kteří se těšíme na dovolenou, velkou výhodu. Nejde o snížení cen rekreačních pobytů, ale o novou právní úpravu. Nový občanský zákoník umožňuje všem, kterým z nejrůznějších důvodů dovolená nesplní očekávanou radost, částečnou satisfakci. Ovšem, jen za určitých podmínek.

Přečíst celý článek

Odebírejte novinky emailem

Získávejte pravidelně obsah našeho blogu do své emailové schránky.

Ceny studijních programů uvedené na webu jsou bez DPH.