Blog

Přečtěte si zajímavé příspěvky našich lektorů a spolupracovníků, kteří se pravidelně věnují vzdělávacím a publikačním aktivitám v různých oblastech. Jejich názory, analýzy a doporučení najdete na našem blogu.

Nechci předbíhat, ale i nevydařená dovolená nás může překvapit. Oproti předchozím létům máme všichni, kteří se těšíme na dovolenou, velkou výhodu. Nejde o snížení cen rekreačních pobytů, ale o novou právní úpravu. Nový občanský zákoník umožňuje všem, kterým z nejrůznějších důvodů dovolená nesplní očekávanou radost, částečnou satisfakci. Ovšem, jen za určitých podmínek.

Přečíst celý článek

V současné době se v České republice rozhořela vášnivá debata nad změnami jednacího řádu Poslanecké sněmovny a nad jejím celkovým fungováním. Diskuze se vede nad tématy typu „roztříštěnosti“ mezi 7 politických stran, omezování řečnické doby až po celkovou strukturu naší dolní komory zákonodárného sboru. Rád se věnuji historii a rád se věnuji komparaci. Dnes bych Vám proto chtěl představit trochu jiný pohled na parlamentarismus – parlament, který bývá označován za nejstarší zákonodárný sbor na světě. Parlament, který je oproti tomu našemu téměř pětinový a kde přesto sedí 6 politických stran a parlament, kde velice dobře fungují omezení na příspěvky jednotlivých zákonodárců, pokud se v rámci rozpravy hlásí více než 2x. Dovolte mi, abych Vám představil Althing.

Přečíst celý článek

Odebírejte novinky emailem

Získávejte pravidelně obsah našeho blogu do své emailové schránky.

Ceny studijních programů uvedené na webu jsou bez DPH.