Management

Názory, analýzy a doporučení z oblasti managementu. Sledujeme pro Vás aktuální trendy a vybíráme to nejzajímavější. Nechte se inspirovat příspěvky na našem blogu, jež se opírají o odborný pohled a praktické zkušenosti autorů.

Místní tradice a zvyky, ke kterým patří nářečí, kroje, hudba, tanec. To není jediné, čím se jednotlivé regiony na území ČR od sebe liší. Rozmanitá a svébytná je také jejich tradiční kuchyně. Příspěvek se věnuje tradičním pokrmům z moravského regionu, které vařívali naši předkové a které se někde podnes jako součást místní tradice dochovaly.

Přečíst celý článek

Marshall sice, jak bylo popsáno v předcházející části, dosáhnul velkého vítezství, avšak budoucnost jím vedeného soudu se růžová být nezdála. Ve vztahu k prezidentovi se Marshall rozhodl pro vstřícná gesta i symbolického rázu – vyměnil tak purpurové hábity soudců, které měli po Britském vzoru a které Jefferson právě proto neměl v oblibě, za černé.

Přečíst celý článek

Můj květnový příspěvek na blog Ústavu bude, přiznávám, trochu od věci. Rád bych v něm totiž udělal paralelu k mým příspěvkům publikovaným zhruba před rokem, kdy jsme se věnovali procesu impeachmentu nejvyšších ústavních představitelů USA. V této sérii jsem mimo jiné citoval Benjamina Franklina, který impeachment, tedy potažmo zbavení funkce prezidenta, popsal i jako legální atentát. A dnes – téměř o rok později bychom si mohli popsat „druhou stranu mince“, tedy jeden reálný útok na nejvyššího představitele USA.

Přečíst celý článek

Odebírejte novinky emailem

Získávejte pravidelně obsah našeho blogu do své emailové schránky.

Ceny studijních programů uvedené na webu jsou bez DPH.