Management

Názory, analýzy a doporučení z oblasti managementu. Sledujeme pro Vás aktuální trendy a vybíráme to nejzajímavější. Nechte se inspirovat příspěvky na našem blogu, jež se opírají o odborný pohled a praktické zkušenosti autorů.

Dne 9. února 2014 přijali švýcarští občané „Iniciativu proti masové imigraci“ (Masseneinwanderungsinitiative, dále jen „MEI“) a tím nový článek 121a (imigrační kontrola), a nový odstavec 11 k článku 197 (Přechodné ustanovení k čl. 121a) do Ústavy švýcarské konfederace (Bundesverfassung der Schweizerischen Eidgenossenschaft, dále jen „BV“). Tento nový článek zaznamenává, že Švýcarsko řídí imigraci cizinců samosprávně. Za tímto účelem budou zavedeny množstevní limity a kvóty pro povolení k pobytu. Tato omezení mají být sladěny s celkovými ekonomickými zájmy Švýcarska a s ohledem na přednost domácích pracovníků. Kromě toho nesmí být uzavřeny žádné mezinárodní smlouvy, které odporují tomuto novému článku. Již uzavřené smlouvy, které odporují článku 121a BV, se musí znovu projednat a přizpůsobit do tří let po jeho přijetí. Nebude-li do tří let vydán odpovídající zákon k článku 121aBV, tak musí Spolková rada vydat adekvátné nařízení.

Přečíst celý článek

Mám před sebou na stole návrh zákona, kterým se mění zákon č. 589/1992 Sb., o pojistném na sociální zabezpečení a příspěvku na státní politiku zaměstnanosti, ve znění pozdějších předpisů, zákon č. 582/1991 Sb., o organizaci a provádění sociálního zabezpečení z pera MPSV a jedná se o natolik „šťavnatý“ text, že vám jej musím blíže představit. Předesílám však, že se jedná o návrh v mezirezortním připomínkovém řízení, takže určitě ještě dozná změn.

Přečíst celý článek

Odebírejte novinky emailem

Získávejte pravidelně obsah našeho blogu do své emailové schránky.

Ceny studijních programů uvedené na webu jsou bez DPH.