Management

Názory, analýzy a doporučení z oblasti managementu. Sledujeme pro Vás aktuální trendy a vybíráme to nejzajímavější. Nechte se inspirovat příspěvky na našem blogu, jež se opírají o odborný pohled a praktické zkušenosti autorů.

Rozhodnutí být advokátem není rozhodnutím, které člověk činí ze dne na den. Zpravidla se jedná o rozhodnutí, které v člověku uzrává delší dobu, a to nejen po dobu studia na právnické fakultě. Již v době, kdy člověk studuje právnickou fakultu, se výběrem volitelných předmětů profiluje určitým směrem, kterým se po jejím ukončení může nebo nemusí vydat.

Přečíst celý článek

Toužíte mít dobrou pozici ve firmě, vysoký plat a otevřené možnosti? Přesně to je cílem manažerských programů MBA, LL.M., MPA a dalších. Ne vždy je však zisk titulu MBA výhrou. Pro studium manažerských programů je nutné hledět hlavně na kvalitu školy. Jednou z nejrespektovanějších MBA škol v České republice je Ústav práva a právní vědy v Praze.

Přečíst celý článek

Práce z domova – Home office. Většina lidí o tomto termínu někdy slyšela, podobně silná většina o něm dokonce sní, ale je takový systém práce skutečně tím ideálním nebo přinejmenším tím, po kterém bychom měli toužit a prahnout? Samotný pojem Home office – domácí pracoviště či kancelář, přeneseně práce z domova se zdá na první pohled jako vysoce efektivní nástroj pro práci, navíc ustupuje do pozadí faktor stresu, jenž občas tradiční pracoviště vyvolává neúnavným tlakem okolních očí, které pozorují, zda pracujete, i když vy skutečně pracujete. Když k tomu připočtete ušetřený čas na cestě (nejčastější pozitivní argument), ušetřené oblečení a jiné okolnosti a máte-li doma k dispozici veškeré potřebné podmínky pro zvládání práce, pak se chce říci, že takový Home office je značka ideál. Navíc veliká výhoda, pokud máte zrovna domluveného lékaře, potřebujete hlídat řemeslníky při rekonstrukci bytu nebo máte nemocné dítě. A v tom je právě největší nebezpečí celého nástroje práce z domova. Lákadla. Lákadla, kterým je třeba odolat. Pracovat z domova nemusí být tak lehké, jak se na první pohled zdá. Je třeba zvládat alespoň několik základních a předně zásadních pravidel, aby vám takový systém práce vyhovoval.

Přečíst celý článek

Odebírejte novinky emailem

Získávejte pravidelně obsah našeho blogu do své emailové schránky.

Ceny studijních programů uvedené na webu jsou bez DPH.