Management

Názory, analýzy a doporučení z oblasti managementu. Sledujeme pro Vás aktuální trendy a vybíráme to nejzajímavější. Nechte se inspirovat příspěvky na našem blogu, jež se opírají o odborný pohled a praktické zkušenosti autorů.

Tento odborný příspěvek byl zpracován v rámci splnění podmínek doktorandského studia DBA (Doctor of business administration) na Ústavu práva a právní vědy, o.p.s

Správné rozhodnutí je základem úspěšné práce každého manažera a často je rozhodování opravdu náročné, zejména v době, kdy je k dispozici tolik různých informací.

Přečíst celý článek

Tento odborný příspěvek byl zpracován v rámci splnění podmínek doktorandského studia DBA (Doctor of business administration) na Ústavu práva a právní vědy, o.p.s

Pracuji mnoho let jako obchodní ředitel v poměrně respektované firmě Stock Plzeň – Božkov, ale v poslední době jsem měl osobní pocit a signály zvenku i zevnitř, že Stock už není vnímán tak prestižně jako dříve. Znovu jsem se o tom ujistil v rámci doktorandského studia Doctor of Business Administration in Management na Ústavu práva a právní vědy, kde jsme procházeli všechny prvky firemní kultury motivující společnosti. Nepracuji v oddělení lidských zdrojů, ale rozhodl jsem se, že budu sám iniciovat ve Stocku změnu. Chci i nadále pracovat ve firmě, která je nejenom leader v podílu na trhu, ale udává trendy a inspiruje ostatní.

 

Přečíst celý článek

Pro skutečně náročné či dlouhodobé cíle mnohdy platí, že příliš přímočará cesta k jejich dosažení nebývá ta nejúspěšnější.

Pro jednoduché cíle většinou platí, že nejefektivnější způsob, jak jich dosáhnout, spočívá v tom, že je jasně vytyčíme a zvolíme nejpřímější cestu, která k nim vede. Týká se to především situací, kdy prostředí, ve kterém se na cestě k cíli pohybujeme, je stálé, a kdy lze jasně stanovit, zda jsme již stanovených cílů dosáhli. Některé cíle a cesty k nim jsou však složitější. Pohybujeme-li se, obrazně řečeno, v neznámém a proměnlivém terénu, kde nám navíc scházejí informace, nakolik jsme se již danému cíli přiblížili, může být vhodnější vydat se k jeho dosažení oklikou. Často spíše tak, že sledujeme mety, které s původním cílem příliš nesouvisejí.

Přečíst celý článek

Odebírejte novinky emailem

Získávejte pravidelně obsah našeho blogu do své emailové schránky.

Ceny studijních programů uvedené na webu jsou bez DPH.