Právo

Názory, analýzy a doporučení z oblasti práva a právní vědy. Sledujeme pro Vás aktuální trendy a vybíráme to nejzajímavější. Nechte si poradit nebo se inspirovat příspěvky na našem blogu, jež se opírají o odborné znalosti a zkušenosti našich expertů.

Podle tvrzení ekonomů mají být potvrzení o vyplacené mzdě, lidově nazývané výplatní pásky, barometrem pracovního výkonu. Nechci však zkoumat závislost výše finanční odměny na pracovní činnosti. Údržbáře Lojzu to stejně nezajímalo. Hlavně, že dostal své peníze a o další věci se nestaral. Jen v duchu rozdělil šestnáct tisíc, které dostal na bankovní účet, podle dříve známých požadavků manželky.

Přečíst celý článek

Dne 01. 08. 2014 měla naše republika tu čest oslavit měsíc účinnosti novely advokátního tarifu, která zásadním způsobem změnila pravidla hry při určování náhrady nákladů v rámci civilního řízení u sporů vedených pro částku do 50.000,- Kč jistiny. Z reakcí ze strany Ministerstva spravedlnosti na jedné straně a zástupců advokátního stavu můžeme usuzovat, že pokud nebude následovat podobný legislativní počin, bude se dozajista jednat o nejkontroverznější novelu právního předpisu v roce 2014, ne-li několika let dozadu. 

Přečíst celý článek

Odebírejte novinky emailem

Získávejte pravidelně obsah našeho blogu do své emailové schránky.

Ceny studijních programů uvedené na webu jsou bez DPH.